Monday, 16 January 2012

Episod 5: Istilah Bercinta


Aku amik cuti 4 hari.,. alang3 cuti balik kampong kan.,. plan lepas tahlil, nak jugak jmpe Sarah.,. dah sebulan lebih x dapat jempe Sarah.,., Sarah,., abg rindu lor nk jumpe ngan Sarah.,. Rindu sgt3.,. plan nk ajak Sarah gi jalan3 di Kuantan.,. mesti best kan, nak gi tgk wayang., lepak di pantai teluk cempedak.,. jalan3 di megamall.,.
Tapi.,., sejak kebelakangan ni,,., Sarah asyik bz jer manjang.,. bile mcj jer mesti lmbt je reply.,.,  law reply pun short3 jer jawapan dia.,. bile call xnk angkat lak.,., Sarah.,. sal nih Sarah.,. Sal Sarah x mcm dulu.,. abg taw lah Sarah sibuk.,. tapi bukan spent time 10 mint sehari tuk mcj or call ngan abg pun xde masa.,.,
Best bile igt masa awal3 bercinta.,. tiap3 hari at least rm5 topup.,., duk mcj je manjang.,., Tanya kabar., Tanya mam per..,., mesti byk menda nak kongsi.,.
Skrg dah x mcm dulu agi,., Sarah dah tak semesra dulu.,. Sarah.,. Sarah taw tak, abg sayang Sarah sangat3.,., rindu Sarah sangat3.,., Abg rindu Sarah yang dulu.,.
.............................
Semlm cam besa aku bukak dan selongkar fb Sarah.,. tu lah aktiviti bila rindu kat Sarah., mesti tgk pic dia., then ada org tagged pic kat fb Sarah.,. Joe Zainudin nama mamat tuh.,. sapa dia tuh?? Aku x kenal pun,., besanya semua member ofis Sarah aku kenal.,
Then, aku pun call Sarah.,. saje nk selidik sapa mamat tuh.,.
Uda: Salam Sarah,., pekabo?? Watpe tuh??
Sarah: sihat jer/., duk tgk TV.,.
Uda: owh., mak sihat?? Ayah sihat?? Saja abg call., rindu kat Sarah., hehe
Sarah: mak, abah sihat.,. hehe.,., rindu abg gak.,., hehee
Uda: nak tanya Sarah leh?? Sapa Joe Zainudin tuh??/
Sarah: owh., dia tuh bos baru SArah,., ganti Tuan haji yg pencen awal.,,. Dia senior Sarah masa study di MRSM PC dulu.,.
Uda: owh.,. dulu dia keje aner?? Dah kawin lom??
Sarah: dia dulu kat PETRONAS Sarawak.,. baru tukar.,., dia blom kawin agi.,.
Uda: hurmmm.,.,
Sarah: Sal nih?? Jeles ek?/
Uda: Ye lor.,., sbb abg syang Sarah.,. mesti jeles.,.takut kene caras kan.,. huhuh
Sarah: hahahaa., mana der.,. abg jgn pikir bukan3 lah.,., dia bos Sarah jer.,.
Uda: erm.,. jgn tinggalkan abg ek..,. abg sayang Sarah.,.
Sarah: yup.,. dont‘ worry.,. Abg., Sarah dah ngantok., nanti kite sembang agi k.,. .
Uda: erm., abg x abis agi lepaskan rindu kat Sarah., huhuh.,. ok lah.,. nite.,
Sarah: nite.,. bye

Thursday, 5 January 2012

Episod 4: Untukmu Ibu



Alhamdulillah.,., tahlil semalam berjalan dgn lancar.,. dah setahun arwah mak pergi.,., Dulu masa arwah abah ada, aku tak rapat dgn mak.,. sbb mak garang sgt3.,. kalau buat salah sikit, siap lah, kalau tak kene cubit kat peha, mesti kene rotan dgn hanger.,. berbirat3 tubuh.,.
Hehehehe.,. padan muka, nakal sangat.,.,
Bila arwah abah dah takde.,. baru lah aku rapat dgn arwah mak.,., she is my mother, my gf dan my bff.,., bila umo aku dah menjangkau 16 tahun, mak layan aku cam kawan.,., best sgt3.,.
Mak meninggal sbb ada infection pada paru-paru.,., yang sedihnya aku tak dpt lihat arwah mak masa saat3 terakhir dia.,. huhuhuh.,., masa tuh aku kene pegi ke China,., ada factory visit di kilang di China.,. Aku ngan my engineer En. Amin, kene gi sana untuk wat inspection equipment yg supplier nk pasang di site kami.,.,
……………………………………………………..
Aku ada beli beg tangan untuk arwah mak.,., mak suka beg tangan, dia mesti beli beg tangan law dia berkenan.,., teringat agi sebelum aku berangkat ke China,
Uda: Mak, mak nk uda belikan apa di China nanti??
Mak: Ikut uda lah, mak x kisah pun
Uda: Ermm.,., law uda belikan mak beg tangan nak tak??
Mak tersenyum jer.,.,
Aku tahu mak suke.,. “Mak nk kaler per” Tanya aku lagi.,.
“Ikut uda lah.,. “ jawab mak ringkas.
Masa di airport, mak peluk aku dgn erat. Mak sempat nasihat kat telinga aku, “Uda, jaga diri elok3.,., jgn lupa semayang“ Aku dapat rasakan pelukkan mak penuh dgn kasih sayang.,. rasa bahgia sgt3.,.
“InsyaAllah Mak, Uda xkan lupa pesan mak, hehehe” jawab ku sambil tersenyum.

…………………………………………….
Hari ke-3 berada di China, aku dapat mcj dari Kak Ngah,
“Mak masuk wad, batuk dan sakit dada. Doakan mak selamat”
Bila dapat jer mcj tuh, jantungku berdegup kencang, rasa mcm tak sedap hati jer.,., kalau ikutkan hati mmg dah nk balik.,., tapi sbb x leh tukar tarikh flight, law tak mmg aku dah cabut. Tinggalkan bos aku, En. Amin sorang3 gi wat inspection.,.
Setiap setengah jam aku mesti mcj ngan kak Ngah tanya condition mak.,.,
“Mak macamana Kak Ngah, risau Uda” Tanya aku
“Tak payah risau lah.,., mak ok jer.,. Dr. kata sakit biasa3 jer. Tak payah risau lah.,. Kak Ngah, Abg Long, Atih, Alang ada sini. Kami gilir3 jaga mak. Uda just concentrate keje di sana. Tak payah risau agi pasal mak ok. InsyaAllah semuanya selamat. Just bykkan doa supaya mak cepat sembuh.” Nasihat kak Ngah.
……………………………..
Keesokkan paginya, aku dapat satu lagi mcj dari Alang. “Mak masuk ICU, mak Nampak cam tenat jer”
Waktu tuh aku dah menggelabah.,. Bincang dgn En Amin, pasal condition mak aku nih, igt nak balik sekarang jugak, tapi En. Amin pujuk aku. “Flight kita besok. InsyaAllah mak ko selamat., Don’t worry ok. Lgipun kite gi tgk demo equipment kat kilang tuh jap gi“
Malam tuh, sbb penat sgt, aku tido awal.,. dah x sedar lah.,. PAgi esok nye, bukak hp, aku ttgk berpuluh miscal dari Abg Long, Kak Ngah, Atih, Alang.,.,. bile baca mcj, jantungku cam luruh.,.,
“Alfatihah, mak dah meninggal pada jam 9.35mlm tadi, besok pukul 10pg akan dikebumikan”.
Tetiba, aku nangis, sebak,.,., Rasa terkilan sangat.,. tak sempat nk mintak maaf dgn mak.,., tak sempat nk peluk mak., .tak sempat nak cium mak.,., tak sempat semayang jenazah untuk mak.,.
Nak Balik, flight aku ke KL pukul 12 tengahari (waktu China). Mmg tak sempat nak tgk arwah mak.,.
……………………………….
Mmg sgt3 rasa terkilan xleh jumpa ngan arwah mak.,. setiap hari selama sebulan aku ziarah kubur mak, baca Yaasin untuk arwah.,. KAdang-kadang bila teringat ada org yang nk bunuh diri.,. Kalau lah nyawa tuh boleh dibeli, inginku beli nyawa tuh untuk diberikan kepada arwah mak.,.,
Mak.,., uda tak sempat nk tunjuk bakal menantu mak, uda tak sempat nk kawin masa mak hidup.,. mak x sempat tgk anak uda.,. uda tak sempat nk kasi beg tangan untuk mak.,., 
mak.,., maafkan uda mak kalau uda ada wat salah dan silap kat mak.,., 

Tuesday, 3 January 2012

Episod 3: I Miss U Like Crazy

 


Dah sebulan aku stay sini.,. Best gak duk Kedah nih.,. time aku jiwa kacaw teringat kat Sarah, leh gak lepak di tepi sawah.,. kehijauan sawah menenangkan jiwa dan fikiran aku.,., 


dulu kalau di Terengganu, law tension, aku suke lepak di pantai.,. Pantai Batu Burok, Pantai Pak Andak Chendering, area Masjid Terapung, takpu di Pantai Teluk Ketapang, Seberang Takir. Aku suke lepak pantai.,., suke tengok biru laut dan biru langit.,. memenang dan mendamaikan.,.,

Tapi, aku still rindu kat Sarah.,. Dah sebulan kita tak berjumpa Sarah kan??.,., abg rindu sgt3 kat Sarah.,. Tapi nk wat camner.,., org tuh x rindu kat abg.,. huhuh
Aku nk webcam, tapi Sarah x suke.,. sejak dari kapel lagi, 2 tahun lepas, kami tak penah webcam.,. sbb Sarah x suke.,., ntah apa sbbnya aku pun tak tahu.,., so dalam sebulan nih aku duk call ngan mcj jer ngan dia.,. Tapi tuh pun x selalu.,. Sarah selalu bz.,. kene attend meeting lah.,. outstation lah.,. kene naik platform lah.,. macam3 agi.,.mengalahkan bos pulak aku rasa.,.,
Sarah.,. Sarah tau tak.,. abg rindu Sarah sangat3.,. huhuhu.,. tiap3 ari sebelum tido., abg akan tengok semua pic Sarah kat dalam fesbok.,., Comel dan sweet.,. abg suke sgt lesung pipit Sarah.,. Abg sgt suke tgk org ada lesung pipit.,. hahaha.,. chomel sangat3.,., lebih3 lagi bile senyum.,., wah.,. cair hati abg.,. hehehe.,.,
Dah sebulan abg x jmpe Sarah.,. nih lah first time kita x jmpe lama camnih..,. law dulu paling lama pun tak jumpe just 2 minggu jer.,. minggu depan abg mmg nk balik Terengganu.,., Tadi Abg Long call abg tadi., Abg Long cakap, law xde hal, next week family nk wat tahlil untuk arwah mak dan abah abg,.,
huhuh.,. sebak lak rasa hati.,. miss arwah mak, miss arwah abah.,. miss sarah.,., MISS U LIKE CRAZY!!!
 

 

Monday, 2 January 2012

Episod 2: Aishiteru



Sarah.,., baru jer 2 hari abg duk Kedah nih.,. tapi abg dah rindu sangat3 kat Sarah.,. Tak tahu kenapa.,. Rasa cam dah setahun kita berpisah., .huhuhuh.,.
Apsal abg call Sarah x angkat, mcj x jawab.,. ker abg ada wat silap kat Sarah, ke Sarah majuk ngan abg sbb tak sempat jmpe Sarah, ke Sarah sibuk sangat ngan kerja Sarah, ker Sarah dah tak sayang.,. Arghhhh perkara nih selalu berligar di otak aku.,. Sarah.,.,. jangan wat abg camnih.,., penat abg duk pikir pasal Sarah.,. Dah lah pening dan penat duk ofis baru nih.,., banyak benda yang aku kene study balik., check drawing, attend meeting, deal ngan kontraktor, meeting ngan supplier.,., arghh.,., cam nak hentuk kepala kat dinding jer.,.,
God.,. Please help me.,. I need another brain to think all this things.,.,
SARAH.,. abg rindu sarah sgt3.,.
Weekend nih abg nk balik Terengganu., nak jumpe Sarah., rindu senyuman dan gelak ketawa Sarah.,.
......................................
Satu malam aku cal Sarah.,. 3 kali aku cal, tapi Sarah stiil x angkat.,. Style aku, aku just call 3 kali jer.,. law x angkat, biar je lah.,. maybe dia xnk cakap ngan aku kot.,. huhuh.,.
Dalam kul 11 camtuh, Sarah send mcj kat aku.,.
Sarah: Sori bang, masa abg call, Sarah tido tadi.,. penat sangat keje.,. lepas magrib terus tido.,. baru jer bangun., dinner tak agi., Isyak pun tak agi.,.
Aku: Owh.,., takpa3.,mesti bz kan??
Sarah: Yup., taw takpa.,.
Aku: Erm.,. sal nih??
Sarah: Sori,., just penat jer.,.
Aku: Ok.,., hujung minggu nih abg nk balik KT. Sabtu nih leh tak kite jmpe??
Sarah: Sabtu Sarah kene gi KL. Isnin ada meeting di HQ KLCC.
Aku: Ermm., sal awal sgt gerak?? Meeting kan ari Isnin.,.
Sarah: Yup., .tapi Mama nak ikut gi KL. Nk stay rumah kak Ngah di Shah Alam.,.
Aku: owh., ok.,.
Sarah: Ok lah bang., Sarah nk gi makan, semayang dan wat kerja sikit.,.
Aku: Ok3.,., jgn tido lewat3 taw.,. kesihatan kene jaga gak.,., take care., nite., sweet dream., Abg sayang Sarah sangat3.,.
Sarah: Ok bang.,. nite., bye.,. Sarah sayang abg gak.,.
Ermmm.,., x leh aku jmpe Sarah., rindu aku kat Sarah makin membuak3.,., Alangkah best kalau aku ada power cam SUPERMEN., leh terbang jmpe Sarah,., law leh Sarah walaupun sesaat dah cukup bermakna.,.,
SARAH., abg rindu sangat3 kat Sarah.,.