Monday, 16 January 2012

Episod 5: Istilah Bercinta


Aku amik cuti 4 hari.,. alang3 cuti balik kampong kan.,. plan lepas tahlil, nak jugak jmpe Sarah.,. dah sebulan lebih x dapat jempe Sarah.,., Sarah,., abg rindu lor nk jumpe ngan Sarah.,. Rindu sgt3.,. plan nk ajak Sarah gi jalan3 di Kuantan.,. mesti best kan, nak gi tgk wayang., lepak di pantai teluk cempedak.,. jalan3 di megamall.,.
Tapi.,., sejak kebelakangan ni,,., Sarah asyik bz jer manjang.,. bile mcj jer mesti lmbt je reply.,.,  law reply pun short3 jer jawapan dia.,. bile call xnk angkat lak.,., Sarah.,. sal nih Sarah.,. Sal Sarah x mcm dulu.,. abg taw lah Sarah sibuk.,. tapi bukan spent time 10 mint sehari tuk mcj or call ngan abg pun xde masa.,.,
Best bile igt masa awal3 bercinta.,. tiap3 hari at least rm5 topup.,., duk mcj je manjang.,., Tanya kabar., Tanya mam per..,., mesti byk menda nak kongsi.,.
Skrg dah x mcm dulu agi,., Sarah dah tak semesra dulu.,. Sarah.,. Sarah taw tak, abg sayang Sarah sangat3.,., rindu Sarah sangat3.,., Abg rindu Sarah yang dulu.,.
.............................
Semlm cam besa aku bukak dan selongkar fb Sarah.,. tu lah aktiviti bila rindu kat Sarah., mesti tgk pic dia., then ada org tagged pic kat fb Sarah.,. Joe Zainudin nama mamat tuh.,. sapa dia tuh?? Aku x kenal pun,., besanya semua member ofis Sarah aku kenal.,
Then, aku pun call Sarah.,. saje nk selidik sapa mamat tuh.,.
Uda: Salam Sarah,., pekabo?? Watpe tuh??
Sarah: sihat jer/., duk tgk TV.,.
Uda: owh., mak sihat?? Ayah sihat?? Saja abg call., rindu kat Sarah., hehe
Sarah: mak, abah sihat.,. hehe.,., rindu abg gak.,., hehee
Uda: nak tanya Sarah leh?? Sapa Joe Zainudin tuh??/
Sarah: owh., dia tuh bos baru SArah,., ganti Tuan haji yg pencen awal.,,. Dia senior Sarah masa study di MRSM PC dulu.,.
Uda: owh.,. dulu dia keje aner?? Dah kawin lom??
Sarah: dia dulu kat PETRONAS Sarawak.,. baru tukar.,., dia blom kawin agi.,.
Uda: hurmmm.,.,
Sarah: Sal nih?? Jeles ek?/
Uda: Ye lor.,., sbb abg syang Sarah.,. mesti jeles.,.takut kene caras kan.,. huhuh
Sarah: hahahaa., mana der.,. abg jgn pikir bukan3 lah.,., dia bos Sarah jer.,.
Uda: erm.,. jgn tinggalkan abg ek..,. abg sayang Sarah.,.
Sarah: yup.,. dont‘ worry.,. Abg., Sarah dah ngantok., nanti kite sembang agi k.,. .
Uda: erm., abg x abis agi lepaskan rindu kat Sarah., huhuh.,. ok lah.,. nite.,
Sarah: nite.,. bye

No comments:

Post a Comment